SON DAKİKA
  • BİST %
  • DOLAR %
  • EURO %
  • ALTIN %

CHP’li Dönmez’in algı oyununu Başkan Gültak bozdu!

Akdeniz Belediyesi ekim ayı birinci meclis oturumunun dilek ve temenniler bölümünde söz alan CHP Grup Sözcüsü Mahmut Dönmez’in “Bazı mahallelerde asfalt çalışması yapılmıyormuş, muhtarların bu konuda talepleri var” demesi üzerine söz alan Gültak, “Biz borçlanma yetkisi vermedik dedin mi? Muhtarlara biz CHP ve HDP olarak mecliste borçlanma yetkisi vermedik. O yüzden başkan asfalt dökemiyor dedin mi?” diye sordu. Başkan’ın bu sorusuna CHP’li Dönmez cevap veremedi.

Akdeniz Belediyesi ekim ayı birinci meclis oturumunda CHP Grup Sözcüsü Mahmut Dönmez, dilek ve temenniler bölümünde söz alarak, ilçedeki bazı muhtarların taleplerini ilettiğini ve bazı mahalelerde asfalt çalışması yapılmadığını söylemesi üzerine Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, cevap verdi. Gültak, “Muhtarlara biz CHP ve HDP olarak mecliste borçlanma yetkisi vermedik.  O yüzden başkan asfalt dökemiyor dedin mi? İnsanlarla şuan dalga geçiyorsunuz. Bütçeye encümende neden ret verdiniz? Bana önce onu anlatın. Söylesene hangi parayla yapacağız. Sen encümende bütçeye ret ver sonra gel bana hikaye oku. Para vermeyin, encümende ret verin, bütçeye ret verin sonra gelin burada hikaye okuyun. Belediyeyi borç halinde bırakmışsınız. Siz gidin halka şunu söyleyin, ‘Biz Gültak’ı çalıştırmayacağız.’” dedi. Başkan Gültak’ın açıklamasına CHP’li dönmez ise “Konuyu değiştirmeyin. Ben talepleri iletiyorum, konuları değiştirmeyin. Muhtarlarımızın talebini iletiyorum sizlere” şeklinde karşılık verdi.

“ARANIZDA DELİKANLI ARIYORUM”

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Akdeniz’in bütün mahallelerini saymayacağım ama Bahçe, Güneş, Karaduvar, Kazanlı, Camişerif… bu mahallelerin hiç birisi 3-,5 yıllık değil. Her birinin en az 100 yıllık en kötüsünün 60-70 yıllık kuruluş tarihi var. Şimdi sizlerle beraber o mahallelere gidelim. Var mısınız? Yanımıza mühendis alacağız yalnız. HDP grubuna da söylüyorum. Hodri meydan diyorum. Bu mahallelere gideceğiz. Oradaki kaldırımların kaç yıllık olduğunu tespit edeceğiz. Yapılan asfalt ve kaldırımların kaç yıllık olduğunu tespit edeceğiz. Var mısınız? Yapalım mı? Delikanlı arıyorum, hadi buyurun. Bak bunu en son Büyükşehir’de söylemiştim, yine karşımda delikanlı bulamamıştım. Çünkü bu asfalt ve kaldırımlar 20 yıldır yapılmıyor. Ben yapıyorum. Ayın 24’ünde burada fen işlerimiz her şeyi ispatlayacak. Siz 20 yıldır bu memlekette borçtan başka hiçbir şey yapmamışsınız. Tekrar söylüyorum, hadi hodri meydan. Diğer bir konu satış konusunda 100 metre, 200 metre olduğu zaman satışı verelim bir şey olmaz. Bu parayla bir şey yapamaz düşüncesindesiniz. Ama 1 dönüm, 2 dönüm olduğu zaman yetki vermiyorsunuz. Neden? Çünkü bu parayla Akdeniz’e hizmet yapar düşüncesindesiniz. Sizin mantığınız bu. Yaptığımız çalışmaları burada anlattığımız videoları seyretmiyorsunuz. Katip üyem dahil bakıyorum birçoğunuz burada telefonlarınızla oynuyorsunuz. E seyretmezseniz yaptıklarımızı göremezsiniz zaten. Seyredin bu videoları. Yaptıklarımız gerçek. Cumartesi günü Güneş Mahallesindeydim. Orada 2 tane kahve var biliyorsunuz. Vatandaş etrafımı sardı, güzel güzel sohbet ettik. Tam 4 saatimi geçirdim Güneş Mahallesinde. Barış içerisinde herkes söyleyeceklerini söyledi bana. Artık o mahallelerde Mustafa Gültak sayesinde barış var barış. Vatandaş bana karşı yaratmak istediğiniz algıyı artık yemiyor. Bunları artık yapmayın.”

“İŞÇİLER MAAŞLARINI ARTIK DÜZENLİ ALIYOR”

Akdeniz Belediyesi’nde işçilerin artık maaşlarını düzenli aldığını kaydeden Başkan Gültak, “Sizin dönemlerinizde işçiler 3-4 ay paralarını alamıyorlardı. Mersin’de işçilerin 16 bin lira promosyon alan bir belediye var mı? Yok. Bizim bu kadar işçiye 16 bin lira aldık. Sırada memurlarımız var, onların da promosyonlarını çözeceğiz o zaman göreceksiniz. Biz işçi yanlısıyız, biz memur yanlısıyız, bir halk yanlısıyız diyorsunuz ya. O saydıklarınızın hepsi Mustafa Gültak sayesinde oldu. Belediye binası önündeki Türk Bayrağı ve Atatürk heykelini gördünüz değil mi? Daha önce görmüş müydünüz? Göremezsiniz, çünkü bazılarınızın bayrağımızla ve Atatürk’le sorunları var. Ama çok şükür benim yok. Ben cumhuriyetimi ve ülkemi çok seviyorum. Söz verdim Akdeniz halkına, kavgadan yana olmayacağım ama herkes haddini bilecek. Bana da kimse yalan atamayacak. İlçemizde bulunan mahallelere asfalt, kaldırım ve kilit parke çalışmalarını yapacağız ama size rağmen yapacağız.  Gelelim bir diğer konuya, özellikle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu partinin yöneticilerine sesleniyorum. Borçlanmaya iptal davası açtınız anlarım, Yılmaz Güney Parkını anlarım, Eski TEDAŞ binasını anlarım. Allah için, peygamber için, Hz. İsa için adına ne diyorsanız deyin. Yahu ortaokul yapılacak ya. Yahu bir toprağa ortaokul yapılacak. Siz eğitime de mi karşısınız ya? Ne kadar ilginç insanlarsınız siz ya. Özgürlük Mahallesine ortaokul yapacağız, arsa tahsisi yapıyoruz. Siz tutuyorsunuz buna iptal davası açıyorsunuz. Siz eğitim karşıtı mısınız? Eğitime neden iptal dava açıyorsunuz? Özgürlük Mahallesine ortaokul yapacağız, siz buna dava açıyorsunuz, neden açıyorsunuz? Özellikle eğitimci geçinenlere ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu cumhuriyeti kuranın parti yöneticilerine üzülüyorum. Siz eğitime karşı çıkıyorsunuz şuan. Kimseye mal vermiyoruz, birine satmıyoruz. Özgürlük Mahallesinin çocukları eğitim alsın diye okul yaptırıyoruz ve siz buna iptal davası açıyorsunuz” ifadelerini kullandı.

0 0 0 0 0 0
    YORUMLAR

    En az 10 karakter gerekli

    Sıradaki haber:

    HDP-CHP birbirine düştü

    Hızlı Yorum Yap

    0 0 0 0 0 0
    Yazarlar
    Video
    Galeri

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

    Diyalog Haber'e üye olun

    Zaten üye misiniz ? Buraya tıklayarak Üye girişi sağlayabilirsiniz.

    Diyalog Haber'e giriş yapın

    Henüz üye değil misiniz ? Buraya tıklayarak Üye olabilirsiniz.