SON DAKİKA
  • BİST %
  • DOLAR %
  • EURO %
  • ALTIN %

Meclis toplantısına ‘Gözaltı’ ertelemesi

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde sabah saatlerinde HDP’li Akdeniz Belediye Meclis üyelerinin de aralarında olduğu terör operasyonundaki gözaltılara, HDP’nin yerel ittifak ortağı CHP’den destek geldi. Olağanüstü meclis toplantısına CHP de katılmadı ve yeter sayısına ulaşılamadığı için toplantı yarına ertelendi.

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü tarafından PKK/KCK’ya yönelik gerçekleştirilen “Temizleme Operasyonu” kapsamında aralarında HDP Mersin İl Başkanı Bedriye Kuş ve HDP’li Akdeniz Meclis Üyeleri Nevzat Baran, Ali Tanrıverdi, Nuriye Arslan ile Mehmet Bitkin’in de bulunduğu 31 kişi gözaltına alınmıştı. Bugün Olağanüstü Meclis toplantısı yapacak olan Akdeniz Belediye Meclisinde flaş gelişme yaşandı. Terör soruşturması kapsamında gözaltına alınan HDP’li Meclis üyelerine destek olmak için diğer HDP’li meclis üyeleri, EMEP’li ve CHP’li meclis üyeleri de toplantıya katılmadı. Toplantı yeter sayısı olan 20’ye ulaşılamayınca Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, toplantıyı yarın sabah 10’a erteledi.

0 0 0 0 0 0
    YORUMLAR

    En az 10 karakter gerekli

    Sıradaki haber:

    Üreticilerden Başkan Gültak’a ’Üzüm Şenliği’ teşekkürü

    Hızlı Yorum Yap

    0 0 0 0 0 0
    Yazarlar
    Video
    Galeri

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

    Diyalog Haber'e üye olun

    Zaten üye misiniz ? Buraya tıklayarak Üye girişi sağlayabilirsiniz.

    Diyalog Haber'e giriş yapın

    Henüz üye değil misiniz ? Buraya tıklayarak Üye olabilirsiniz.