SON DAKİKA
  • BİST %
  • DOLAR %
  • EURO %
  • ALTIN %

Talimatı Vahap Seçer’den almışlar!

Şehit Eren Bülbül isminin Huzurkent’te yapımı tamamlanan bir parka verilmesi ile ilgili tartışmaların odağında olan CHP’li Akdeniz ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Muhittin Ertaş, daha önce Akdeniz Belediye meclisinde CHP ve HDP’li meclis üyeleri tarafından ret oyu verilen bir maddeyle ilgili, Büyükşehir Belediye Komisyonlarında Başkan Vahap Seçer’in talimatıyla tersine oy kullandıklarını kabul etti.

CHP’li Ertaş, geçtiğimiz mecliste Huzurkent’te yapımı tamamlanan bir parka Şehit Eren Bülbül isminin verilmesi ile ilgili önergeye ret oyu kullanırken, savunmasında “Önerge paldur-küldür geldi. Dayatma yapmak hoş değil” demişti ve tüm Türkiye’den tepkiler almıştı.

Ertaş, bugünkü mecliste de yine skandal açıklamalara imza attı. Akdeniz Meclisinde Ocak ayında gündeme gelen Nusratiye Mahallesinde TEİAŞ tarafından yapılması planlanan trafo merkezi ile ilgili 1/1000 ölçekli plan tadilatı teklifi, başta Ertaş olmak üzere CHP ve HDP’li meclis üyeleri tarafından tartışmalar da çıkartılarak reddedilmişti. Büyükşehir Meclisi komisyonlarında tersine oy kullanılan teklifle ilgili önce farklı savunmalar yapan Ertaş, daha sonra Vahap Seçer’den talimat aldıklarını doğruladı.

Ertaş önce, “Evet, siz o zamanda bölgenin, mahalle halkının ihtiyacı var dediniz, biz belediye çıkarları dedik ve reddettik. Sonra, Büyükşehir komisyonlarında Cumhur İttifakı üyeleri arkadaşlar aynı şeyleri söyledi ve bu kez ikna olduk” dedi.

HEM, “AKDENİZ’DEKİ KARARIMIZDAN DÖNDÜK” DEDİ HEM DE “U DÖNÜŞÜ YAPMADIK” DEDİ

Bir U dönüşü yapmadıklarını savunan Muhittin Ertaş, yine kendisini ele veren söylemlerde bulunurken, “Trafonun büyümesi ihtiyacı var. Akdeniz’de alınan bu karar yanlıştır, gelin bunu reddedelim’ dediler. Orada biz konuyu değerlendirdik, evet, burada ben de reddeden kişiydim. Anlatılar beni daha da fazla ikna ettiler. Akdeniz’deki kararımızdan döndük ve plan tadilatı geçti. Biz, Büyükşehir’de burada kullandığımız oyun tersini kullandık doğru. Buradan bir u dönüşü yapmak gibi bir eylem yok ki. Varsa, birisi bunu bana açıklasın” dedi.

“SİZ İKNA DEMEDİNİZ, BÜYÜKŞEHİR’DE OLDUK” DEDİ DAHA SONRA GERÇEĞİ KABUL ETTİ

Daha sonra ise, Başkan Gültak, “Tamam peki biz niye ikna edemedik. Biz de bu mecliste yanı şeyleri söyledik” diye karşılık verince, Ertaş, “Olabilir böyle şeyler” şeklinde yanıtlarken, bir süre sonra ise “Siz, bizi ikna edememişsiniz demek ki burada ama biz Büyükşehir’de ikna olmuşuz” dedi ama gerçek bir süre sonra ortaya çıktı.

Ocak ayındaki tutanağı da yeniden okuyan Başkan Mustafa Gültak, “Bu maddede olduğu gibi satış talebi yok, benim ve milletin aklıyla oynamayın. İmar tadilatı yapmadan, parseller ortaya çıkmadan, bedeller belirlenmeden nasıl satış yapabiliriz. Bu iki teklifte de imar değişikliği var. Siz, satışa bağladınız, Enerji-Sa’ya bağladınız, elektrik fiyatlarına bağladınız ve reddettiniz. Biz, şimdi böyle konuşunca kızıyorsunuz. Niye kızıyorsunuz ben söyleyeyim” dedi.

SEÇER, “SİZ NE YAPTIĞINIZIN FARKINDA MISINIZ” DİYEREK FIRÇALAMIŞ!

Kararın ertesi günü TEİAŞ’ın bölge müdürünün mühendisler ile birlikte ziyaretine geldiğini ve kendisine bu trafoyu büyütmek zorunda olduklarını, orada bir enerji sorunu olduğunu ve ayrıca Büyükşehir tarafından yapılması planlanan metronun ana aktarma istasyonun da orada olduğunu söylediklerini ifade eden Başkan Gültak, “Tüm bunların yanında, ‘Büyükşehir belediye başkanının bizden enerji istediğine dair dilekçeleri var’ dediler. Ben de o zaman derdinizi bana değil büyükşehirde başkana anlatın, çünkü bizde ok yaydan çıktı, arkadaşlar ikna olmadı dedim. Aynı gün bu arkadaşlar gittiler ve büyükşehir belediye başkanı Vahap Seçer ile görüştüler. Daha sonra Başkan Vahap Seçer bazı arkadaşları çağırdı, ‘Siz ne yaptığınızın farkında mısınız?’ dedi.

VE KABULLENDİ, “EVET, OLAYLAR BU ŞEKİLDE GELİŞTİ AMA NORMAL BUNLAR”

CHP’li Muhittin Ertaş da Başkan Mustafa Gültak’ın bu açıklamaları sonrasında tüm olayların bu şekilde geliştiğini belirterek, “Gayet normal bunlar. Doğrudur, biz Vahap Seçer’den talimat aldık” dedi. Oysa Ertaş daha önce,  “Siz bizi Akdeniz Meclisinde ikna edememiştiniz, Büyükşehir Komisyonlarında ikna etti arkadaşlar” savunmasını yapmıştı.

0 0 0 0 0 0
    YORUMLAR

    En az 10 karakter gerekli

    Sıradaki haber:

    Toroslar’da, Ramazan şenlikleri başladı

    Hızlı Yorum Yap

    0 0 0 0 0 0
    Yazarlar
    Video
    Galeri

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

    Diyalog Haber'e üye olun

    Zaten üye misiniz ? Buraya tıklayarak Üye girişi sağlayabilirsiniz.

    Diyalog Haber'e giriş yapın

    Henüz üye değil misiniz ? Buraya tıklayarak Üye olabilirsiniz.